Smartboard cursus

Volgende week is er weer een SMARTboard cursus gepland. Docenten waarbij een SMARTboard in de klas geplaatst is willen vaak een soort van “knoppencursus” om te kunnen beginnen. Meer ervaren gebruikers hebben vaak behoefte aan voorbeelden van het SMARTboard gebruik. Sommige docenten hebben ook behoefte om zelf daadwerkelijk te oefenen. Differentiatie zal dus nodig zijn. Maar hoe. Na en gezamenlijke start kan iedereen kijken wat te doen. Blijven mee kijken en doen met de voorbeelden en de uitleg daarbij. Zelf aan de slag met opdrachten die verschillende vaardigheden oefenen. Of zonder opdrachten zelf aan de slag bij een SMARTboard.

.
Voor deze cursus is besloten om geen echte “knoppencursus” te geven (hoewel bijna alle knoppen gebruikt en benoemd zullen worden), maar aandacht te besteden aan de mogelijkheden die met name de SMARTboard Notebook software biedt. Onder aan dit bericht enkele onderdelen waar we het over kunnen hebben. Laat een berichtje achter als je speciale wensen hebt, of meer wilt weten over het gebruik bij jouw vak. Als het berichtje op tijd is kan ik daar rekening mee houden.

.

Het is de bedoeling om ook uit te leggen hoe je thuis de software kan installeren en gebruiken (als dat nodig is). En verder vooral aan de hand van voorbeelden te kijken naar mogelijkheden die de Notebook software biedt. Waar nodig wordt uitgelegd hoe de voorbeelden gemaakt zijn. En waar de voorbeeld bestanden terug te vinden zijn. En wie wil kan natuurlijk ook zelf oefenen op de eigen laptop (zoals thuis) of een andere computer (zoals op school) of op een SMARTboard (zoals in de klas). Alle cursus bestanden zullen op de smartboard website van school geplaatst worden (na inloggen te downloaden).

Writing on a Smart Board by Mr J. Jay, on Flickr
.
Smartboard, kids stuff really! by TonZ, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License by  TonZ
.
Laat weten waar je behoefte aan hebt.
.

2 gedachtes over “Smartboard cursus

 1. Bernard

  Beste Mirjam,
  Veelal worden cursussen per school geregeld, maar voor een enkeling is dat vaak wel erg duur. Voor mijn school doe ik een deel van de cursussen, en ook vragen we wel opleiders van elders voor een cursus op school. Ik kan je eigenlijk geen goede raad geven. Ik denk dat je ook zelf wel heel ver kan komen, met de beschrijvingen op deze weblog, en zoeken op weblogs (vooral in Engelstalige landen). Begin met het downloaden van de software om thuis te kunnen oefenen, en misschien is het handboek Digiborden&Didaktiek (www.drp.nl) iets voor je.
  Succes,
  Bernard

 2. miriam godschalk

  ls,
  val in bij het basisonderwijs .
  veel scholen werken met een smart bord en ik weet niet hoe dat werkt.
  zou graag een cursus volgen om het bord goed te kunnen gebruiken.
  groet van miriam bouman godschalk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.