Smartboard functie: Bladzijden een naam geven en verplaatsen

Als de Smartboard Notebook software start met een lege presentatie dan staat er één lege bladzijde gereed. In de tab paginasorteerder (meestal) rechts staat dan ook maar één bladzijde. Onder deze bladzijde staat de datum en tijd wanneer de bladzijde gemaakt is (in dit geval jun 15-22:20).

Geef een bladzijde een naam

Als je het Smartboard gebruikt in een les om al schrijvend de les te maken dan is de datum/tijd vaak een handig hulpmiddel. En als je de presentatie naar leerlingen mailt dan weten ook zij nog van wanneer het was. Maar bij een presentatie die je vooraf maakt is een datum vaak niet zo handig. Je wilt de presentatie vast vaker gebruiken. Door op de naam (datum) dubbel te klikken opent zich en venstertje waarin de datum/tijd staat en kan deze naam aangepast worden.

Door de bladzijden een handige naam te geven heb je een beter overzicht waar alles staat van de hele presentatie.

Bladzijden verplaatsen

Soms staan bladzijden niet op de goede plaats. En wil je bladzijde 3 liever toch op de tweede plaats zetten. Ga hiervoor naar de paginasorteerder (de tab aan de zijkant) klik op een bladzijde om hem te selecteren (er komt een blauw kader omheen). Klik er nogmaals op en houd de muisknop ingedrukt en sleep de hele bladzijde naar een andere plek. Muisknop loslaten als de bladzijde op de juiste plaats gearriveerd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.