Smartboard: Express (beta) online

Smarttech heeft de online versie van de Smartboard Notebook software geactiveerd: Express. Uit de vooraankondigingen was duidelijk geworden dat er een verschil zou zijn tussen de online versie en de software die je op de computer installeert. Enkele functies zouden niet opgenomen worden in de online versie. Express is een Flash applicatie (.swf file) van 1,8 Mb groot en laadt redelijk snel.

We’re currently working on this product.

Please visit regularly to see new features and updates.

Het mooie van deze online Notebook versie is dat je op elke computer met internet verbinding de .notebook bestanden kan bekijken. De aankondiging dat er “enkele” functies zouden ontbreken is op dit moment wel een understatement. De functies die nu zijn opgenomen zijn:

  • openen bestand
  • selecteren
  • pen
  • tekst
  • paginasorteerder

Echt goed is er niet met deze versie te werken. Het verplaatsen van objecten gaat traag, de objecten die gegroepeerd zijn in het origineel zijn uit elkaar gevallen, met selecteren kan je objecten niet selecteren om ze aan te passen (eigenschappen zijn er nog niet), je kan een bestand niet afsluiten (je moet dan gewoon Express weer openen). Net als de Notebook versie van de software is in de paginasorteerder de volgende dia niet te kiezen als de huidige dia onderaan staat. In de pagina sorteerder zou de actieve bladzijde altijd de één na laatste bladzijde moeten zijn zodat de volgende bladzijde ook te kiezen is. In de Notebook software zijn er echter de knoppen “Volgende” en “Vorige” (onder de tabbladen of in de menubalk) die in Express nog ontbreken.

Ook ontbreken functies als zoom, undo, de wisser, opslaan bestand, … nu nog. Maar als Smarttech doorgaat met het toevoegen van nieuwe functies (zoals ze aangeven) wordt Express een handig hulpmiddel voor elke gebruiker (en zeker ook leerlingen). Blijven volgen dus.

Update: En als Express niet langer een beta versie is?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in ICT, Smartboard en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Smartboard: Express (beta) online

  1. Pingback: SMARTboard: Notebook software in de prullenbak? « Bernard Blogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.