SMART Notebook update uitvoeren (van SP3 naar SP2)

In het bericht “Met z’n tweeën tegelijk” geeft Martin de Fockert aan dat voor de Notebook software een Service Pack 3 (SP3) beschikbaar is. Nu vindt ik het vaak lastig om op de website van Smarttech te ontdekken welke SP er nu geleverd word, maar ik dacht dat de laatste versie misschien wel de juiste zou zijn. De versie waar ik op dat moment mee werk (op een Mac) is Notebook versie 10.0.147.1 en dat is (denk ik) geen SP of misschien SP1. Maar goed het geheel werkt (alleen zonder Flash) en een Dual Screen board zit er voorlopig toch nog niet in. Maar om te kijken wat de dual screen functie precies doet besluit ik toch maar de update te installeren.

Via de website van Smarttech de laatste Mac versie opgehaald en geïnstalleerd. Wat overblijft is een Notebook programma dat wel opstart maar daarna direct weer afsluit. Support van Smarttech reageert snel met de volgende melding:

Hello Bernard,

I would suggest you to downgrade to the following release
since what you described
is a known issue with the combination of current
release+OS10.4.11+PPC.
Mac OSX:
SMART Notebook 10 - SP2 with SMART Board Drivers -
SP5 for Mac OSX (NB Version
10.0.346.2 with Drivers Version 10.0.345.5)
http://downloads.smarttech.com/techsupport/k1fi2rh8stf3eja6kjs1sdl0wa/SMARTNotebookSP2withSMARTBoardDriversSP5-MAC.zip

Jammer dat de website geen melding maakt van de “known bug” ik begin me toch een beetje zorgen maken als een programma ineens crashed. Vorige week was het tijd om de “update” dan toch te gaan realiseren. Na de installatie geen enkele verbetering: het geheel crashed nog steeds. En dat is onverwacht. Na enig zoeken blijkt de installatie niet goed gewerkt te hebben, de oude software is niet weggehaald of overschreven, de Notebook versie is nog steeds 10.0.147.1. Uiteindelijk besluit ik alles wat maar enigszins lijkt op SMARTboard software en Notebook software te deïnstalleren (behalve de Gallery Items) met de programma’s die daarvoor in de mappen staan. Dat gaat goed (volgens de melding). Daarna de installatie nogmaals uitgevoerd en nu werkt het geheel weer zoals verwacht (en ook Flash werkt weer). Wel maakt het mijn computer traag (vraagt veel processor tijd) en lijkt het nog niet helemaal stabiel na langere tijd actief te zijn geweest (loopt nog af en toe vast).

Een gedachte over “SMART Notebook update uitvoeren (van SP3 naar SP2)

  1. Pingback: SMART Notebook versie 10.6 « Bernard Blogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.