SMARTboard functie: Pull tab (voorbeelden)

In een eerder bericht heb ik de pull tab beschreven. In dit bericht enkele voorbeelden hoe je die kan gebruiken.

Naast teksten (zoals beschreven) kunnen ook plaatjes buiten beeld geschoven worden. Hieronder enkele scherm afdrukken van maps.google.nl.

In de Vier in Balans monitor 2008 staan 8 redenen om een digibord te gebruiken. Bij een SMARTboard cursus heb ik die 8 redenen gebruikt in de inleiding. De 8 redenen staan buiten beeld met een oranje “pull tab” (het oranje vierkantje met het nummer). De vierkantjes staan over elkaar heen met nummer 1 boven aan en nummer 8 helemaal achteraan (hierbij wordt de functie “Lagen” gebruikt) zodat er steeds een nieuw nummer in het vierkantje lijkt te verschijnen. Onderaan de vuilnisbak waar de redenen dan snel konden worden afgevoerd. (meer informatie over Vier in Balans staat hier en informatie over de vuilnisbak staat hier)

Bij Engelse les wordt het liedje Weeping Willy opgezet en leerlingen moeten de tekst en de ontbrekende woorden opschrijven (of ze krijgen de tekst op een blaadje en vullen alleen de ontbrekende woorden in). In de rode pull tab met “Antwoord” staan de ontbrekende woorden buiten beeld. Als iedereen klaar is kan het antwoord naar beneden getrokken worden.

Tot nu zijn de getoonde pull tabs gebruikt om teksten echt buiten het getoonde gebied van het scherm neer te zetten. Het is ook mogelijk om, met dezelfde techniek, de teksten achter een plaatje te verstoppen. In dit geval twee plaatjes van schilderijen, met eronder een bolletje met de letters a en b. De bolletjes zijn de pull tabs waarmee de namen van de schilders onder het schilderij vandaan te halen zijn.

Bronnen

Het Notebook bestand staat hier.

Een gedachte over “SMARTboard functie: Pull tab (voorbeelden)

  1. Pingback: SMARTboard functie: Pull tab (landingsplaats) « Bernard Blogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.