SMARTboard functie: Pull tab (landingsplaats)

In eerdere berichten heb ik Pull tab besproken en er een paar voorbeelden bij gegeven.

De pull tab geeft je de mogelijkheid om gegevens buiten beeld te plaatsen en ze snel op het scherm te krijgen. Meestal maakt het niet zoveel uit waar de pull tab de gegevens toont. Maar soms is de plaatsing van de gegevens wel van belang. In het voorbeeld van het liedje Weeping Willy is het wel van belang om de woorden op de juiste plaats te zetten.

Om je te helpen om de gegevens op de juiste plaats te zetten kan je een “landingsplaats” maken voor de pull tab. Deze landingsplaats heeft meestal dezelfde vorm als de pull tab zelf, alleen is het object gedeeltelijk doorzichtig gemaakt.

Als de pull tab precies op de landingsplaats terecht komt staan de gegevens goed op het scherm. Vooral als je een SMARTboard in de klas gebruikt is het fijn om de gegeven snel juist neer te zetten.

Hieronder nog een voorbeeld van een invulschema over zuren en basen (bij scheikunde) waarvan ik als voorbeeld slechts een stukje gebruikt heb (met dank aan Ria Kraakman-van der Zwet via leermiddelen.digischool.nl na inloggen). Het rode bolletje is hier de pull tab (en de landingsplaats is het rode bolletje dat deels doorzichtig gemaakt is). Vooral bij zo’n schema is een nauwkeurige plaatsing van de pull tab van belang om het geheel leesbaar te houden.

Bronnen

Het Notebook bestand is hier op te halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.