Tamagotchi voor leerlingen

In 1996 is de eerste Tamagotchi geïntroduceerd. Een digitaal diertje dat met goede verzorging tot bloei kon komen, of door gebrek aan aandacht een zachte dood kon sterven. Hoe het “diertje” zich ontwikkelde was niet altijd te voorzien en soms kreeg het diertje (on)aangename eigenschappen.

Bron: Moi (wikipedia.org)

Nu is er ook een website Treemagotchi waarbij je een boom adopteert en deze kan verzorgen door veel goede (duurzame) dingen te doen (“Treemagotchi helpt jou om samen met anderen de duurzame dingen te doen die je al van plan was. De wereld verbeteren dus, maar dan snel, makkelijk en leuk.“).

De afgelopen weken hebben op mijn school leerlingen en ouders  in de tweede klas gesprekken gevoerd om afspraken te maken over de richting die de leerlingen opgaan vanaf leerjaar 3. Wat mij opvalt is dat leerlingen en ouders geregeld een verkeerd beeld hebben van de mogelijkheden/capaciteiten van de leerling. Niet dat de rapporten onduidelijk zijn geweest, of eerdere gesprekken zijn uitgebleven, maar de consequenties zijn toch niet altijd in volle omvang aangekomen.

En toen bedacht ik me dat een Tamagotchi voor leerlingen wellicht kan helpen. Een online klas, met online Tamagotchi’s van leerlingen die aangeeft hoe ze zichzelf verzorgen. Elke dag huiswerk maken scoort goed, goed leren en een goede toets stemt de Tamagotchi vrolijk, terwijl een slechte toets (gemaakt zonder voorbereiding) de Tamagotchi droevig zal maken. Wekelijks de Tamagotchi klassenfoto op het digibord laten zien en de voortgang van de leerlingen is snel duidelijk. Maandelijks een Tamagotchi update naar de ouders mailen en dan zien die ook snel hoe de stand van zaken is.

Ik stel voor om deze leerling Tamagotchi “Dōkō” te noemen (het Japanse woord voor leerling volgens Google Translate).

Het doel is natuurlijk voor alle leerlingen om de “Dōkō” blij te houden en als gezamenlijk doel om een “super klas” te worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Over leerlingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.