Smartboard (of ander IWB) kiezen

Scholen worden op dit moment in snel tempo voorzien van Interactive Whiteboards (IWB’s). Het binnen halen van een stukje extra techniek in de klas geeft veel mogelijkheden (maar ook enkele punten van zorg, met name wat te doen als de techniek het niet meer doet). Een IWB bestaat uit een computer, een beamer en een bord waarop je de computer kan bedienen (een soort van grote mousepad). Er bestaan verschillende soorten (lees technieken) die gebruikt worden bij IWB’s maar als docent heb je daar niet zoveel invloed op. De school schaft een systeem aan en doet dat voor de gehele school. In de praktijk maakt dat niet zo heel veel uit. Behalve de naam, de gebruikte techniek, de gebruikte programma’s, … hebben alle IWB’s min of meer dezelfde mogelijkheden.

Vorig jaar is op whiteboardblog.co.uk een drietal berichten (#1, #2 en #3) verschenen die nog steeds een goed overzicht geven van de verschillende systemen en welke mogelijkheden de IWB’s hebben.

It might be useful to start at the beginning and explain a few basics for those readers who are coming here to find out about Interactive Whiteboards from the point of view of a complete beginner. [#1]

There are many ways an IWB can benefits your teaching. Some of them are summarised here [#2]

There are many different ways of interacting with the IWB to support teaching and provide learning opportunities. [#3]

Ik werk op een school waar gekozen is voor Smartboard als IWB met Notebook software om mee te werken. Een prima systeem met als voordeel dat de bediening ook met je vinger kan gebeuren (en je ook leerlingen makkelijk kan laten werken op het bord). Nadeel(tje) is dat er maar één gebruiker gelijktijdig kan werken op het bord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.