Smartboard functie: Pen

Om te schrijven op het Smartboard moet een “Pen” gekozen worden. Klik op de “Pen” knop en er verschijnen 8 mogelijke pennen om uit te kiezen.

Pen kiezen
Pen kiezen

Je kan kiezen uit vier “normale” pennen, twee “fantasie” pennen en twee markeerstiften. De eerste 6 pennen zijn eigenlijk dezelfde pennen maar ze hebben verschillende eigenschappen (“properties”). De laatste 2 markeerstiften zijn ook weer aan elkaar gelijk.

Kweenie
Eigenschappen staan in de vierde tab.
Pen eigenschappen
Pen eigenschappen

In de eigenschappentab kunnen de kleur, de lijndikte, de lijnstijl en mogelijk een start of einde van de lijn worden ingesteld. De eigenschappen van de 2 markeerstiften zijn veel beperkter (alleen de kleur en de lijndikte kunnen aangepast worden).

Met de peneigenschappen kunnen oneindig veel verschillende lijnen gemaakt worden. Gebruik je een bepaalde lijnsoort regelmatig en wil je hem liever snel en direct kunnen kiezen dan kan een “eigen lijn” in het keuzemenu geplaatst worden in plaats van één de 6 normale lijnen. Stel je werkt regelmatig met een zwarte achtergrond en je wilt daarvoor een witte pen gebruiken terwijl je de groene pen eigenlijk nooit gebruikt.

Pen
Groene pen kiezen
Pen
Eigenschappen aangepast (kleur is nu wit)
Pen
Eigenschappen opslaan (Windows)
Pen
Eigenschappen opslaan (Mac)
De groene pen is vervangen door een witte pen.
De groene pen is vervangen door een witte pen.

De pennen zoals die standaard zijn ingesteld zijn vaak net te dik als je er mee wilt schrijven. Schrijf je veel op het Smartboard dan kan het beter zijn om de lijndikte 1 stapje dunner te zetten.

Een gedachte over “Smartboard functie: Pen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.