Smartboard links (juni 2009)

www.online-stopwatch.com

Op deze website staat een mooie grote en duidelijke Flash stopwatch en countdown teller. Er staan wel wat advertenties bij maar die zijn niet storend (vooral niet bij de full screen versie).

www.histotheek.nl

Nederlandstalige website voor het vak geschiedenis. Veel presentaties, digibord bestanden, links naar ander beeldmateriaal. Er is ook een leerling gedeelte waarvan ik de link niet op de home page kan vinden http://www.histotheek.nl/leerling/ over de geschiedeniscanon.

virtuele piano

Mooi keybord die scherm groot getoond wordt en met het Smartboard bediend kan worden. http://www.bgfl.org/bgfl/custom/resources_ftp/client_ftp/ks2/music/piano/index.htm

Oefenen op het Smartboard

Het aanraken van een Smartboard en kijken hoe die reageert kan je natuurlijk doen met een serieuze les. Maar ook kan je collega’s en leerlingen het Smartboard laten bedienen met een “spelletje”. Bubblewrap wijst zichzelf (het doet wat je verwacht) en thisissand laat je mooie zand sculpturen maken (druk op C en pijltje rechts om de kleur van het zand aan te passen).

http://fun.sdinet.de/flash/bubblewrap.swf en http://thisissand.com/

Mapping our world (aardrijkskunde)

Mooie webapplicatie speciaal gemaakt voor interactieve whiteboards om bij lessen aardrijkskunde te laten zien hoe kaarten ontstaan, hoe je van een bol een platte kaart maakt, hoe verschillende mensen kaarten hebben gemaakt (Mercator, Peters en Eckert IV), waar landen liggen op de verschillende kaarten. In het Engels maar dat is verder niet echt storend. En als het storend wordt kan je delen overslaan of vragen niet meer laten zien waardoor de beelden goed te gebruiken zijn in de les. Volgens de website voor leerlingen van 8 tot en met 14 jaar. http://www.oxfam.org.uk/education/resources/mapping_our_world/mapping_our_world/l/home/index.htm . Naar de verschillende onderdelen kan direct gelinked worden vanuit de Smartboard Notebook presentatie.

Public Health Image Library (PHIL)

Vakensgriepvirus (PHIL ID#:11214)
Vakensgriepvirus (PHIL ID#:11214)

Website met veel beeldmateriaal over van alles wat met de gezondheid te maken heeft. Erg soepele voorwaarden om het materiaal te gebruiken. Veel mag overal gebruikt worden (Public Domain) maar lees de voorwaarden even door (hier).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.