SMARTboard: Destillatie van ruwe olie

Destilleren van ruwe olie wordt vaak met een schematische tekening uitgelegd. Hier een voorbeeld waarbij leerlingen naar het bord komen en de namen in de juiste vakjes kunnen zetten. De eerste versie is gemaakt in Notebook, een tweede versie is een Flash bestand (die controleert of het woord in het juiste vakje terecht komt).

Flash movies (.swf bestanden) kunnen direct op een Notebook bladzijde worden gezet (slepen vanuit de Finder/verkenner, of via het menu > Insert, > Flash file). Flash movies werken ook als je ze direct in een browser venster zet. Wil je een Flash bestand liever in een browser (bijvoorbeeld Firefox) laten zien, maar deze toch bij je Notebook presentatie archiveren of versturen dan kan je deze ook gemakkelijk in de bijlage tab (derde tab) plaatsen en van daaruit naar een leeg browser venster slepen.

Klik op het plaatje of de link om de oefening te bekijken (of gebruik de rechtermuisklik, openen in nieuw tabblad). Om bestand op te slaan gebruik je de rechtermuisklik en dan Opslaan als.

Bronnen en bestanden

2 gedachtes over “SMARTboard: Destillatie van ruwe olie

  1. Tom vervecken

    Dank je voor deze leuke schematische voorstelling, ik gebruik het in de klas !

  2. Hans van Vliet

    Een mooie basis voor een les over destillatie! Als je wilt, heb ik er een mooie lesbrief bij. De lesbrief is voor 3VMBO geschikt en behandelt het olieverhaal van winning tot opslag van producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.